Online Uitvaartzorg

Goedkope crematie zelf regelen

Het verlies van een dierbare is in ieders leven een ingrijpend en emotioneel moment. Bovenal is het een heel persoonlijk moment. Veel mensen hebben daarom geen behoefte om een uitvaartondernemer in te schakelen, maar willen een uitvaart liever zelf regelen.

Online Uitvaartzorg biedt u de vrijheid om op een eenvoudige manier een goedkope crematie zelf samen te stellen vanaf uw computer of tablet. Zo kunt u zelf een crematie regelen die recht doet aan de wensen en voorkeuren van de overledene en nabestaanden. Ook behoudt u via Online Uitvaartzorg beter het overzicht op de kosten die een crematie met zich meebrengt. De praktijk wijst uit dat u goedkoper uit bent wanneer u zelf een uitvaart online regelt, dan wanneer u met een traditionele uitvaartonderneming afspraken maakt.

Zelf een uitvaart regelen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Als u vooraf bij ons uw uitvaartwensen vastlegt, maakt u het uzelf nog gemakkelijker. Met Online Uitvaartzorg regelt u een betaalbare crematie zonder verborgen kosten. Daarnaast kunt u alles geheel naar eigen inzicht samenstellen. Zo heeft u het beste van twee werelden.

Wat kost een crematie?

De kosten van een crematie zijn geheel afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Verwacht u een groot aantal gasten of heeft u liever een uitgebreidere dienst? Dit zijn allemaal factoren die bijdragen aan de uiteindelijk kostprijs van de crematie.

De gemiddelde kosten voor een crematie in Nederland bedraagt € 1.300,-

Dit is een basis crematie exclusief bijkomende kosten, zoals: goedkope crematie

 • De rouwstoet;
 • De uitvaartdienst, verlenging aula, catering;
 • Rouwboeket, Rouwkaarten en/of advertenties;
 • Een uitvaartverzorger;
 • Persoonlijke draai aan de uitvaart;
 • Door al deze bijkomende kosten kan de totale crematie als snel oplopen tot een gemiddeld tarief van € 5.000,-

Bij OnlineUitvaartzorg.nl kunt u op een eenvoudige manier zelf een crematie orkestreren die aan al uw wensen en ideeën voldoet. Ook wordt er een nauwkeurig kostenplaatje voor u bij gehouden zodat u achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid om te kiezen tussen een van onze budget crematiepakketten. Al onze low budget pakketten zijn compleet, en bevatten alle diensten en goederen om een gedenkwaardige en betaalbare crematie te realiseren. Bekijk onze Low budget crematiepakketten.                             

Hoe verloopt een crematie?

Een crematie ceremonie kan naar aanleiding van uw wensen, veel vormen aannemen. In de meeste gevallen verloopt een crematie in 4 stappen;

 • Het ontvangst
 • De afscheidsdienst
 • De condoleanceruimte
 • De ovenruimte

Het ontvangst

In de meeste gevallen vindt de plechtigheid plaats in het crematorium. Eerst zullen de familieleden aankomen bij de zelf aangewezen locatie. Dit kan op meerdere manieren, zowel per rouwstoet als op eigen gelegenheid.

Een medewerker zal de familie begeleiden naar de familiekamer. Ook is er voor de belangstellenden een mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen. Voor de nabestaanden is het vaak belangrijk om zeer betrokken te zijn bij het hele proces. De familie mag daarom zelf de kist met de overledene de aula in dragen, indien zij dat wensen. Vervolgens is er gelegenheid om bloemen of andere persoonlijke voorwerpen bij de kist te leggen en/of individueel afscheid te nemen. Vanaf dit moment is het wachten tot de ceremonie zal plaatsvinden.

De afscheidsdienst

Nadat de voorbereidingen zijn afgerond en de familie plaats heeft genomen in de aula, zullen de genodigden naar binnen worden geleid. Hoe de plechtigheid eruit komt te zien, heeft u geheel in eigen hand. Denk bijvoorbeeld aan de thematiek van de dienst, de muziekkeuze, wel of geen bloemen, en het aantal sprekers.

Ceremonies hebben een over het algemeen een duur van drie kwartier in de aula. Daarnaast is de koffiekamer voor drie kwartier beschikbaar. Indien u de ceremonie uitgebreider wenst, is het aan te raden om van tevoren meer tijd te reserveren. Op deze manier zal u niet het idee hebben dat u zich moet haasten. Ook de afsluiting is volledig aan u. Familie en genodigden kunnen tijdens het laatste muziekstuk langs de kist lopen om voor de laatste keer afscheid te nemen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de kist op verschillende manieren uit het oog te onttrekken.

Alle bloemen en persoonlijke voorwerpen komen na de dienst bij de familie terecht. Deze bepaalt zelf wat ermee gebeurt. In de meeste gevallen blijven de bloemen en/of persoonlijke voorwerpen achter bij het crematorium, waarna ze op een herdenkingsplaats worden neergelegd.

De condoleanceruimte

Na de ceremonie komen de familieleden en genodigden bij elkaar in de condoleanceruimte, oftewel de koffiekamer. Voor wat betreft consumpties is er van alles mogelijk. Van koffie, thee met cake tot luxe hapjes en een drankje. Ook is er op dit moment gelegenheid tot het condoleren van de familie.

De ovenruimte

Wanneer de genodigden en familieleden plaatsnemen in de condoleanceruimte, zal de medewerker de kist vanuit de aula verplaatsen naar de ovenruimte. In deze ruimte vindt de crematie plaats. Indien de nabestaanden wensen om de crematie bij te wonen, wordt hier ruimte voor gemaakt. De crematie verloopt via een standaardprocedure en is computergestuurd. De kist wordt met behulp van een invoerwagen de oven in geplaatst, waarna deze wordt verhit tot 800 graden Celsius. Voor de  invoering zal er een identificatie-steentje in de kist worden gelegd. Deze heeft een eigen crematienummer om verwisseling van as te voorkomen. Na de crematie zal de as worden geborgen in een asbus.

Over ons

Online Uitvaartzorg is een initiatief van Elbert Sluijmer en Hendrik van Olst.

Elbert Sluijmer is sinds 1996 actief als uitvaartondernemer in Spanje en vanaf 2008 ook in Nederland. Elberts jarenlange ervaring in de uitvaartzorg, in zowel binnen- als buitenland, maakt hem zeer bekwaam is in zijn vak.Hendrik van Olst is sinds 2001 uitvaartverzorger op de Veluwe en in Flevoland. Voor Hendrik een logische keus, gezien hij tot de tweede generatie uitvaartverzorgers van zijn familie behoort. Hendrik beheerst met zijn jarenlange ervaring in de uitvaartbranche alle facetten van het vak. Lees meer

Een crematie voor u geregeld.
Wanneer een dierbare overlijdt, verdient hij of zij een waardig afscheid. Dat kan ook met een klein budget.
Online Uitvaartzorg kan voor u met een beperkt budget een complete uitvaart verzorgen.

 • Uitvaartkist
 • Vervoer
 • Koeling
 • Crematie
€ 1450,-

 • Uitvaartkist
 • Vervoer
 • Opbaring en afscheid
 • Crematie
€ 1850,-

 • Uitvaartkist
 • Vervoer
 • Rouwkaarten
 • Crematie
€ 2450,-
Uw gehele uitvaart online vastleggen, eenvoudig & transparant.